Når det kommer til flash er der, udover selve flashen, en uendelig mængde af ekstratilbehør. Softbokse, paraplyer, beautydish osv.

Jeg har selv brugt en del penge på disse ting men et setup, faktisk det jeg startede ud med, er det der oftest bliver brugt. En gennemskydningsparaply og en speedlight. Billigt, nemt at stille op og transportabelt.

foto bryllup

skolefotografering

En paraply forbinder man ofte med skolefotografering (Eller regn, hvis man ikke er foto interesseret), men den er billig og kan bruges til alt fra enkelt portrætter til store grupper. Senest har jeg brugt min til at fotografere en gruppe på knap 50 mennesker, indendørs, i dårlig belysning.

portraetter

Mit setup består af følgende: Yongnuo YN-568EXII, Yongnuo YN-622 trigger, Menik JM-14 adapter (Kan også bruges med softboks og beautydish), Walimex Pro lampestativ og selvfølgelig en paraply, min er en 109cm til 115 kr. Og selvfølgelig et billed.

portraetter

familiebilleder

Dette bruger jeg til alt fra familiebilleder til bryllup. Selvom det ikke ser så smart ud som en beautydish eller octabox, så er det alsidigt og gør det der er mest vigtigt, nemlig at give et blødt lys.

Flere artikler: