Vil du være model? Her kan du finde gode råd som du kan bruge hvis du skal stå model eller hvis du skal vælge en fotograf til at tage billeder af dig.

Når du skal stå model

Sørg altid for at møde op hos fotografen frisk og veludhvilet, det kan ses på billederne hvis man er træt og uoplagt. 

Det er en god ide hvis du aftenen i forvejen pakker en taske med det tøj og de ting du har aftalt at du skal have med. så undgår du også at styrte rundt efter det en halv time før du skal ud af døren. 

Sørg for at have tænkt over hvilken type billeder du vil have taget af dig selv og stå ved dine grænser. 

Vil du være model?

Hvis du skal have taget billeder hvor du poserer i undertøj/badetøj, så sørg for at du ikke tager for stramt tøj på den dag hvor billederne skal tages – stramt tøj efterlader mærker på huden som kan ses på billederne. 

Når du har aftalt en tid til en fotosession med fotografen, så lad være med at lave nogen aftaler 5 minutter efter fotosessionen er slut – nogle gange kan en fotosession godt tage længere tid end planlagt og det er surt at stå og blive stresset fordi man skal skynde sig videre til en anden aftale. 

Hvis du er lidt nervøs ved at få taget billeder kan det nogle gange være en god ide at tage en rigtig god ven/veninde eller et familiemedlem med – dette kan ofte hjælpe dig til at slappe mere af.

portraetter

Valg af fotograf

Der er mange amatørfotografer som søger modeller, de fleste er seriøse nok, men der er også en del som ikke er det.

Nogle kalder sig selv for fotografer blot de står med et engangskamera, og er ofte kun ude på at lokke unge piger til at smide tøjet foran kameraet, for bagefter at smide billederne ud på nettet.

For at undgå sådanne typer er der nogle ting du bør kræve og være opmærksom på

Sørg altid for at lave en skriftlig kontrakt før du får taget billeder – en kontrakt skal bl.a. indeholde aftale om hvad billederne må bruges til, hvor fotografen må udstille og offentliggøre dine billeder, samt hvem der har ophavsretten på billederne. 

Bliver du tilbudt større pengebeløb for at få taget billeder, så find en anden – i de fleste tilfælde stikker der noget under og du kan ikke være sikker, så undgå vedkommende. 

Spørg efter om fotografen har en hjemmeside du kan se – det har de fleste seriøse amatørfotografer i dag, her vil du kunne se eksempler på de billeder de tidligere har taget. 

Hvis en fotograf forsøger at lokke dig til at smide tøjet – f.eks. under påskud af, at han bedre kan bedømme dig hvis du ikke har tøj på – så lad være. 

Stå fast på dine grænser og gør ikke noget som du ikke har det godt med – en seriøs fotograf vil altid respektere dine ønsker/grænser.      

Husk, du er altid velkommen til at kontakte mig hvis der er noget du er i tvivl om.

Læs også: